Papryka faszerowana mięsem wieprzowym i wołowym

Papryka faszerowana mięsem wieprzowym i wołowym
Dania obiadowe
4
Łatwy
45 min.
Ocena 4.8

Składniki

4 papryki

1 cebula

400 g mielonego mięsa (wieprzowe i wołowe)

100 g ugotowanego ryżu

4 ząbki czosnku

8 suszone pomidory w oleju

15 oliwek

150 g sera feta

sól, pieprz

świeże oregano

4 łyżki oliwy

2 łyżeczki słodkiej papryki

Krok 1

Cebulę, czosnek, oliwki, suszone pomidory i fetę drobno kroimy. Razem z ryżem wsypujemy do mięsa i całość mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i świeżym oregano, dodajemy oliwę.

Krok 2

Z papryk ścinamy kapelusze i wyciągamy gniazda nasienne. Nadziewamy je przygotowanym mięsem. Wykładamy na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą. Skrapiamy papryki z wierzchu oliwą i pieczemy przez 35 minut w 200 stopniach C.

"Patrzysz i myślisz: warzywo! Próbujesz i mówisz: mięso! Papryka faszerowana mięsem to smaczny pomysł na połączenie tych dwóch w jednym daniu. Paprykowa niespodzianka ucieszy i miłośników mięsa i tych, którzy lubią być zaskakiwani." Napoleon

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Dziecko
Zakupy niecodzienne