
Ryż gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu. Na łyżce oliwy i odrobinie mleka kokosowego podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka. Dodajemy kurkumę, kumin, ostrą paprykę, starte na tarce imbir i czosnek. Całość podsmażamy. Po chwili dodajemy pokrojone w kostkę tofu i czekamy, aż się nieco zrumieni.
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz w cienkie plasterki papryczkę chili. Całość zalewamy mlekiem kokosowym, delikatnie mieszamy i dusimy na małym ogniu przez ok. 15 min. Pod koniec dodajemy garść szpinaku. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Curry podajemy z ryżem basmati i posypujemy świeżą kolendrą lub pietruszką.
"Kolejnym celem obiadowej kampanii została kuchnia indyjska. Najpierw ułożyłem strategię: kazałem zrekrutować kucharza, a datę wyznaczyłem na popołudnie. W jadalni stawiłem się w pojedynkę i łup z talerza zagarnąłem, ze smakiem." Napoleon
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies