Smakowita wątróbka z kaczki przygotowywana w tradycyjny sposób. Mięso pochodzi z kaczek hodowanych przez regionalnych producentów w ściśle kontrolowanych warunkach - stąd na każdym opakowaniu nazwisko i region zamieszkania hodowcy, który gwarantuje jakość swojego wyrobu. Peklowane w pieprzu i soli morskiej, z dodatkiem kilku kropel miejscowego porto, mięso jest bardzo powoli gotowane, dzięki czemu uzyskuje niepowtarzalny smak i konsystencję. Wątróbka ta jest niezrównanym połączeniem finezji smaku i prawdziwego aromatu kaczego mięsa najwyższej jakości. Idealna do podawania na zimno z wiejskim chlebem - zachwyci najbardziej wybrednych smakoszy. Wyrób ten oznaczony został certyfikatem IGP - przyznawanym w Unii Europejskiej tym artykułom spożywczym, których jakość i charakterystyka są bezpośrednio związane z tradycjami regionu geograficznego i występującymi w nim czynnikami naturalnymi.