Musli błonnikowe z truskawką to wyjątkowa kompozycja zbóż i owoców. Jej podstawą są chrupki zbożowe, składające się z: pszenicy, żyta, owsa, jęczmienia i gryki. Doskonałym uzupełnieniem tej wyjątkowej receptury są płatki pszenne i kukurydziane oraz owoce: truskawka, banan, figa oraz jabłko.
Starannie dobrane składniki naszego musli to połączenie właściwości odżywczej oraz doskonałego zbożowo-owocowego smaku.
Musli błonnikowe może być częścią dobrze zbilansowanej diety ze względu na:
- wysoką zawartość błonnika;
- źródło witamin: kwasu foliowego, witaminy B6, tiaminy;
- źródło składników mineralnych: fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi.
Zawarty w Musli błonnikowym fosfor przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości*.
*Już jedna porcja (50 g) musli błonnikowego, spożywana regularnie w ramach zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia, pozwoli uzyskać powyższy efekt zdrowotny.
Wysoka zwartość błonnika
Musli błonnikowe dzięki wysokiej zawartości błonnika jest doskonałym elementem dobrze zbilansowanej codziennej diety.
Żywność funkcjonalna - Na zdrowie!
To żywność zawierająca substancje bioaktywne, takie jak błonnik, pro- i prebiotyki, witaminy, składniki mineralne i inne. Dzięki nim żywność funkcjonalna wykazuje korzystny wpływ na jedną lub więcej funkcji naszego organizmu.