Najwyższej jakości ocet jabłkowy powstały z cydru produkowanego wyłącznie z normandzkich jabłek. Jego zalety znane są już od starożytności - podobno sam Hipokrates polecał go pić regularnie, uważając, że nie ma dolegliwości, na którą by nie pomógł ocet z jabłek - i miał sporo racji. Do dziś używa się go w kuchni, a także podkreśla jego dobroczynne działanie m.in. na układ trawienny. Jest słodszy niż ocet winny i ma wspaniały, złoty kolor. Smakosze na całym świecie używają go, podając najróżniejsze przekąski, robiąc sosy i przygotowując wytrawne dania, jakie tylko podsunie im wyobraźnia. Ocet jabłkowy Reflets de France jest produkowany z cydru wytwarzanego wyłącznie z jabłek hodowanych tradycyjnymi metodami w sadach Normandii i oznaczonego logiem ChNP (Chroniona Nazwa Pochodzenia). Do jego produkcji używa się słodkich odmian jabłek: Coêt, Bedan, Moên i Freguin.